Logo
Egkatastaseis_banner

Πληροφορίες

Η Μεσογειακή Διατροφή, μια από τις πλέον διαδεδομένες δίαιτες σε όλο τον κόσμο βασίζεται στην κατανάλωση ελαιολάδου ως κύρια πηγή λιπαρών. Μόλις τα τελευταία 50 χρόνια έρευνες που έγιναν σε μέρη της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων της Κρήτης και της νοτίου Ιταλίας, απέδειξαν ότι το Μεσογειακό μοντέλο διατροφής είναι υπεύθυνο για την μακροβιότητα των κατοίκων και την απουσία νοσημάτων όπως οι παθήσεις του καρδιαγγειακού και του πεπτικού συστήματος.

Η Μεσογειακή Δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες, βασίζεται στην κατανάλωση υγιεινών για τον οργανισμό, φυτικών τροφών. Τα λαχανικά, τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα όσπρια και τα φρούτα είναι τα κύρια συστατικά της, ενώ οι τροφές ζωικής προέλευσης, καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες.

Το ελαιόλαδο, ιδιαίτερο το ωμό, χρησιμοποιείται στις σαλάτες και πάντα στο τέλος του μαγειρέματος. Τέλος, στο μοντέλο αυτό της διατροφής, συνηθίζεται η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων κόκκινου κρασιού κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Υγιεινό & Εύγευστο

  • Το ελαιόλαδο είναι πολύ υγιεινό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα φαγητά, και συνιστάται ως ένα ιδιαίτερα εύπεπτο λάδι.
  • Δεν παχαίνει περισσότερο από τα άλλα λάδια γιατί έχει τον ίδιο ακριβώς αριθμό θερμίδων (9 cal/gr).
  • Αν προστεθεί στο τέλος του μαγειρέματος, διατηρεί όλες τις ιδιότητές του ανεξίτηλες ενώ όταν χρησιμοποιείται ωμό, αποκαλύπτει όλη του τη νοστιμιά.
  • Δίνει άλλη γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά και βοηθά στην προετοιμασία σαλτσών τύπου βινεγκρέτ.
    Είναι ιδανικό και για τηγάνισμα αφού αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να έχει αλλοιώσεις στη σύστασή του.
  • Τέλος, το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται και σαν συντηρητής τροφίμων (π.χ. τυριών, λαχανικών, ψαρικών).

Βιολογικές & Άλλες Ιδιότητες

Το ελαιόλαδο:

  • Αποδίδει στον οργανισμό τον ίδιο αριθμό θερμιδών που είναι το 9,3 για κάθε γραμμάριο
  • Είναι μαζί με το σησαμέλαιο τα μόνα φυτικά λάδια που μπορούν να καταναλωθούν αμέσως μετά την παραλαβή τους χωρίς να υποστούν καμιά απολύτως επεξεργασία
  • Από την πρώτη στιγμή της έκθλιψης του ελαιοκάρπου, το ελαιόλαδο διατηρεί τα συστατικά του, γευστικά και αρωματικά
  • Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα: 60-80% ελαϊκό οξύ
  • Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα ~14%
  • Έχει ~10% λινελαϊκό οξύ
  • Περιέχει περίπου το 10% της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη Ε σε κάθε κουταλιά της σούπας
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά αντιοξειδωτικά και θρεκτικά συστατικά (π.χ. πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, καροτένια κ.α.)
  • Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σκουαλένιο, που ρυθμίζει ενεργά τον μεταβολισμό
  • Δεν περιέχει νερό, πρωτεϊνες, γλουτένη υδατάνθρακες, αλάτι ή άλλο πρόθετο συντηρητικό
    Αφομοιώνεται από τον οργανισμό κατά 98%, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών του
  • Έχει αποδειχτεί ότι μόνο το λίπος του μητρικού γάλακτος αφομοιώνεται σε μεγαλύττερο ποσοστό από το ελαιόλαδο
  • Πέπτεται από τον οργανισμό του ανθρώπου στον ιδανικότερο βαθμό, ενώ η σύνθεσή του σε λιπαρά οξέα, και η παρουσία της χλωροφύλλης βοηθά τη λειτουργία του πεπτικού σωλήνα, διεγείρει το ένζυμο παγκρεατική λιπάση, διευκολύνει τις εκκρίσεις της χολής και ευνοεί το μεταβολισμό της ενδογενούς χοληστερίνης

Πιστοποίηση ΔΗΩ ISO 22000:2005

ISO_DIO

Η εταιρία μας έχει πιστοποιηθεί από τον οργανισμό Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και πληρεί τις προδιαγραφές συσκευασία, τυποποίηση, αποθήκευση και εμπορία ελαιολάδου.

Περισσότερα

ISO_DIO ISO_DIO